Väga och mäta hemma, fantastiska barn ❤️

Frukost och att få iväg barn till skolan gick bättre än senaste dagarna, Casper åkte iväg för att jobba/praktisera strax innan 07.00 och Göran åkte strax efter, han ska jobba ett helt dygn. 

Jonna var hemma från skolan idag pga att hon opererade bort tanden igår, skönt att ta det lugnt när man har ont + att hon håller på att bli förkyld. 
Jonna hjälpte mig att göra klart Lilly och Louie för dagis och sen var hon hemma med Minnah och Noah när jag skjutsade iväg dem. Jag passade på att handla på vägen hem. 

Strax efter att jag kommit hem kom sköterskan från BVC på hembesök, skönt att slippa åka för att väga och mäta, sen ville hon gärna hälsa på för att se hur vi bor och har det. 
Noah hade gått upp i vikt bra och jag fick välja om jag ville slippa tiden för vägning nästa vecka, ska dit på läkarkontrollen veckan därpå. 

Efter BVC-besöket så värmde jag lunch till Minnah som åt under tiden som jag gjorde lunch till mig och Jonna, vi fick keso med frukost och sen en smoothie med yoghurt, jordgubbar och banan. 
När Minnah sen ätit klart gjorde vi henne klar för att sova ute i vagnen, hängde tvätt och ställde ut vagnen innan vi satte oss i soffan och fortsatte kika på " Anne på Grönkulla" och åt vår lunch och jag ammade Noah som också fick en ny blöja i samma veva. 

Klockan 14.00 var det dags att hämta på dagis/förskolan (har fortfarande ringde bestämt om jag ska fortsätta skriva dagis eller börja med endast förskola, vi säger alltid dagis). 
Jonna fixade skålar med frukt under tiden, då det fanns klart när de kom hem, jag tog in Minnah på samma gång, hon vaknade precis när vi klev ur bilen. 

Skolbarnen kom hem vid 15.00, de tog frukt, packade ur väskor och gjorde eventuella läxor. 
Svärmor kom förbi en snabbis, frågade om vi vill äta där på fredag, vi pratade om det härom dagen och fredag blir en bra dag. 
Strax efter 16.00 började jag med middagen, Meja hade nyss bakat en kladdkaka. Jag bad henne plocka ur diskmaskinen och sen börja fylla på med disken som blivit efter baket. Efter det skalade hon morötter. 

När jag precis gjort klart köttfärssåsen och den bara skulle stå och puttra i väntan på pastan, så ringde Göran. Casper behövde hjälp, hade fått punktering på vägen hem och så krånglade bromsarna. Han bad mig ta papper och penna för att skriva upp det jag behövde ta med från garaget. 
Jag startade bilen och packade in däck, domkraft, verktyg mm innan jag gick in och packade ner Noah i bebyskyddet och sen åkte vi. 
Jonna, Meja och Hilma fick ta över matlagningen , pastan skulle kokas, morötter skulle rivas och bordet skulle dukas. Jag bad dem även att äta när maten var klar, inte vänta på mig. 

Jag var borta en knapp timma ungefär, Hilma var ute med hunden, barnen lyssnade på musik och dansade, Melvin och Towe fixade köket och Jonna hade sett till att barnen fått av sig kläder, borstat tänderna och att rummet var städat. 

Jag ammade Noah, länge sen han åt, innan Meja bytte blöja på honom, Jonna bytte på Minnah och jag tog med barnen in på rummet och ni sitter jag och nattar dem, de lyssnar på saga. Äta ska jag göra sen när de somnat, Casper är i garaget och fixar med bilen så han lär ju också äta senare. 

En händelserik dag men utan större problem, ganska lugn och sansad ändå, en bättre dag med andra ord ❤️. 

(null)
Älskar alla mina barn otroligt mycket men jag måste ge lite extra till Casper just idag. Han är en så fin människa, som kan så mycket och han är ju så gott som vuxen nu! Tiden går så fort!
Jag blir så förundrad över vad han blivit, från att ha varit en liten bebis, till en glad skitunge som ältad älskar bilar och speciellt av märket Volvo. Han har egentligen alltid älskat alla fordon, kört cross, gokart, fyrhjuling, moped, EPA, så klart cyklat massor, och nu har han körkort! 
Han meckar med sina egna bilar, köper, säljer, lagar, fixar och donar. 
Han går sista året på gymnasiet, skola 2 dagar/vecka och sen jobb/praktik resterande 3 dagar. Han trivs bra och är duktig och omtyckt. 
Han kan bli grinig när saker och ting strular eller går sönder, men han ger sig sällan utan ger sig på problemet och fixar. 
Som nu ikväll, byta däck är väl egentligen ingen "konst" men för honom ser det ut som enklaste grejen och jag blir så stolt! Känslan att se honom fixa och greja går inte att beskriva, hjärtat blir alldeles varmt och lyckligt ❤️. 
Du är en helt fantastisk människa Casper och du är otroligt duktig 🤗. Du är dig själv och är omtyckt av så många, du försöker inte göra dig till eller vara någon annan. 
Tack för att DU är DU och att jag får vara din mamma ❤️

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ni verkar vara en familj som hjälps åt när det behövs. Känns som att barnen får ta lite ansvar också. Helt rätt. Grattis till den lille killen 😊

Svar: Ja vi hjälps åt, har försökt lära dem vikten av att göra det, allt går snabbare och smidigare och det blir mer tid över för annat. Ansvar är bra i lagom dos, de får lära sig vardagliga saker som de ändå måste kunna sen men slipper lära sig det när de flyttar hemifrån, måste vara skön att kunna redan, det tyckte i alla fall jag. De blir också ”större” som personer av att veta att de kan saker, klarar och kan fixa ❤️
Kimsan

2019-11-14 @ 15:22:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus