Bullar, ost & kex, skruva bil och 2 veckor (ich) kvar...

Torsdag och Louie fick ju välja själv om han ville till förskolan eller inte, först var svaret nej, han ville vara hemma men sen ändrade han sig och ville dit. Dock protesterade han när de väl var framme men vi vet ju att det går över och det är någon typ av fas han är inne i för sen går allt hur bra som helst och han valde själv. 

Jag lämnade in däck för påläggning i onsdags när jag åkte med Lilly till Hc och på torsdag var de klara och kunde hämtas. Göran hämtade den och plockade samtidigt upp Jonna. Jonna köpte med sig blå karamellfärg för att göra färgglada bullar senare och Göran köpte med sig ost, kex och choklad hem, faktiskt många gånger godare än godis. 

Vi åt falukorv, potatis och senapssås till middag och sen bakade jag och Jonna bullar under tiden som pappan såg till att de små kom isäng och sen dukade vi med ost och kex. 

Idag fredag började med frukost i vanlig ordning men idag blev det fil vilket betyder att jag kan ligga kvar lite längre i sängen. För även om havregrynsgröt i vanliga fall går snabbt att koka så går det inte kloka snabbt när man ska koka till 14 personer och dessutom få en bra konsistens. Receptet på påsen går inte att följa när man ska göra så mycket, då blir det mer som en välling... men jag har prövat mig fram och hittat de bästa proportionerna mellan baren och gryn (enligt mig). 

Efter lunch som vi åt vid 11.30 så gick vi alla ut, först Göran som tig med sig Ninni, Theo, och Louie och sen hjälpte jag Lilly innan jag gräddade hamburgerbröden till dagens middag, jag snodde ihop en deg en stund efter frukost. 
Under tiden som bröden gräddades lade jag även Minnah för att sova, hon fixk sova inne eftersom vi skulle vara ute, hade barnvakten med ut. Varför inne när vi ska vara ute kanske ni undrar??? Jo för jag kände på mig att morgonens osämja mellan syskonen skulle fortsätta ute och då skulle inte Minnah få sova i lugn och ro så därför ett säkrare kort som visade sig vara en mycket smart drag. 

Ute "lekte" barnen, läs bråkade, retades, tjatade och gnällde på allt mellan himmel och jord. Nä kanske inte så farligt men Lilly är ju fortfarande elite tussig så därav dåligt tålamod. Louie som allt som oftast ska vara grinig och bestämd, Theo som var på rethumör och Ninni som inte visste vad hon skulle hitta på. 
Göran bytte i alla fall bromsskivor bak och belägg runtom på Mondeon samt lade på vinterdäck. Theo och Ninni hjälpte till att skriva på och av hjulbult, Louie cyklade mest och Lilly frös. 

Vid 15.00 kom skolbarnen hem och då hade även Minnah precis vaknat så vi gick in och pt bullar, kanelbullens dag idag! Göran stannade ute och bytte däck på Tourneon också, skulle byta belägg var det tänkt men de som satt på var bättre ön han trott så vi spar bytet till senare. 

Göran tog sen med sig Meja och åkte till Åsarna för att hämta paket, vi beställde nya stövlar till barnen härom dagen. Dock fick han inte med sig några stövlar hem... paketet som var där i förmiddags var borta... något missförstånd av någon så förhoppningsvis får vi reda på vart det tagit vägen på måndag. 

Jag var en snabbis på Tempo och handlade innan jag började med middagen. Göran kom hem mitt i stekningen och tog över den så skar jag upp tillbehör och dukade bordet. 

Bröden blev goda, och snygga, har tyvärr ingen bild... och skal blev mätta, utom Lilly som gått tillbaka febern igen och sovit på soffan sen 15.00... 

Efter middagen stökade jag undan i köket, alla barnen utom Casper kikade på något spännande program på barnkanalen och jag tog en dusch innan det senare ön vanligt var dags för de små att lägga sig.
Lilly som inte pt någon middag fick i alla fall i sig lite fil innan hon lade sig. 

Vad som händer och sker resten av kvällen får vi se, jag har inga planer och jag har ingen aning om vad de andra tänker och tycker. Bara jag, Göran, Casper och Isak uppe

(null)
Gårdagens "ostbricka"

(null)
Efter-frukost-mys i soffan. 

(null)
Theo skruvar. 

(null)
Vecka 38+0 idag... känner mig ganska stor och tung nu...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tar gärna recept på hamburgerbröden😊

Svar: Det ska jag försöka ordna :)
Kimsan

2019-10-05 @ 21:59:25
Postat av: Anonym

Tack😊

2019-10-06 @ 21:31:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus