Lördag och söndag, trög helg...

I helgen har Göran jobbat och det känns som att timmarna smygit sig fram, jag vet inte men det känns verkligen som att tiden gått väldigt sakta, men det är väl kanske för att jag blir så rastlös och inte kommer mig för att göra annat än att försöka vara tillgänglig hela tiden... rätt som det är måste man släppa allt och hjälpa någon och då funkar det inte om man är mitt uppe i något... 
Spelat lite kort, fixat lite tvätt, lagat mat och annat går ju an, då kan man avbryta ganska snabbt.
 
Igår som då var lördag så var i alla fall morgonen lugn väldigt länge, jag Lilly och Louie låg och sov, jag halvsov, tills klockan var strax innan 09.00 och då klev vi upp för att duka fram frukost, Meja var snäll och gick ut med Tyra som fortfarande också sov. Hade dock varit ut med henne under natten då jag vaknade av att hon tassade omkring i sovrummet, tur man är lättväckt, oftast i alla fall.
 
Barnen fick inte lov att ha några skärmar innan Minnah skulle sova, utan då nöjde de sig fint med att spela spel, rita och bygga pussel. När sen Minnah skulle sova så fick de ha skärmtid, lugnast så, även om det föll sig så att Minnah sov ute i vagnen igår, men det kan vara skönt för alla med en lugnare stund.
 
Till middag igår blev det schnitzel och ris och jag gjorde vitlöksris denna gång, det var ganska länge sen sist och Casper blev lite extra glad, även om han helst äter det till kyckling och tillhörande lök och tomatsallad.
 
Barnen fick sen sitta uppe och kika på tv lite extra länge igår eftersom de visade en film om Alfons Åberg som var lite längre och alla utom Minnah satt intresserade och tittade. De fick lägga sig ganska precis lagom tills att Göran kom hem från jobbet en stund innan 20.00.
 
 
Idag söndag var inte morgonen lika lugn, ett tag skrek Theo och Louie så jag trodde de skulle ha ihjäl varandra men de bråkade bara om bilarna (tror jag det var), det lugnade sig ganska snart, innan jag hann komma upp ur sängen.
 
Jag tog en promenad med Tyra innan jag lagade frukost, men idag blev det lite senare än tänkt då vi väntade på Casper som var ut och sålde en bil, vår bil iofs men eftersom Göran jobbade så sköte han affären. Egentligen var det ingen som var speciellt sugen på att sälja den fina gröna volvo 240 men vi använder den för lite och behöver pengarna för att lämna in jobbilen på service, kamremsbyte är ju som alla vet inte direkt billigt och vi behöver bilen för att ta oss (nu bara Göran då) till och från jobbet.
 
I alla fall så fick vi i oss frukost och i sista sekund blev vi påminda om att de 4 barn som sjunger i kören skulle befinna sig i kyrkan för uppträdande på gudstjänsten kl 11.00!!! De har tjatat och pratat om det hela veckan och när det väl gäller så är det som bortblåst och ingen kommer ihåg... men på 5 min var de klara och iväg, Casper var snäll och skjutsade dem.
 
De mindre barnen ville lyssna på musik och dansa en stund innan Minnah skulle sova, härligt att de gillar att röra på sig.
 
Jag hade egentligen en tanke om att vi skulle gå ut idag men eftersom flera varit tussiga under veckan och ingen av barnen sa något om det förrän närmare middagstid så blev det inte av, och Minnah sov dessutom bara 1 timma så hon var inte på sitt bästa humör. Samtidigt skulle vi hinna med lite helgys med film och havrebollar som Hilma och jag bakade igår... ibland räcker inte tiden till samtidigt som den somjag nämnde i början av inlägget kan gå väldigt sakta.
 
Det var tänkt att vi skulle äta blodpudding och potatisbullar till middag idag, något som barnen sett fram emot men det fanns så mycket rester från veckan + att Casper inte skulle äta hemma så vi rensade kylskåpet.
 
Det fanns:
Schnitzel och ris
Korv och potatis
Hamburgare
Köttfärssås och pasta
 
Jag gjorde en lista med hur många portioner av verdera rät som fanns, sen frågade jag alla vad de helst ville ha och tänka sig att sen när jag sammanställde listan så blev det precis så att alla fick det som de önskade och alla blev nöjda och glada, hur stor är egentligen chansen att det blir helt jämnt upp!?
 
Ja sen har ju alla i tur och ordning duschat och gjort sig klara inför skolan i morgon, söndagar har ju sina rutiner de också på sätt och vis.
 
Göran är påväg hem från jobbet nu och alla de små sover och de lite större lade sig för ca 30 minuter sen, Jonna har duschat och nu tänkte jag att vi kanske skulle ta oss lite fika och umgås lite innan även hon ska sova.
 
"Kissen" som varit ute och sprungit mest hela sommaren har börjat komma hem och in alltmer nu när det går mot vintern <3.
Hon gillar inte Tyra så mycket men det finns samtidigt väldigt många rum i huset där hon kan smita undan henne och hon är ju inte dum, hon älskar att mysa i barnens sängar.
Så ullig och go!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus