Söndagar... lite mazariner och vila...

Som jag nämnt tidigare så är inte söndag någon favoritdag, och jag förstår inte vad som är så stor skillnad på lördag morgon och söndag morgon!? Det blev samma sak denna helg som förra, en lugn lördag morgon och en söndag morgon med en massa skrik och bråk (mellan de mindre barnen). 

Vi åt frukost vid 09.00 tiden, först de större och de mindre. Jag hade lovat chokladflingor och mjölk till frukost men eftersom fr mindre barnen, efter x antal tillsägningar fortsatte skrika och bråka så fick de vanliga flingor efter att de större ätit chokladflingorna. 

Efter frukost lade jag mig på sängen i någon timma, somnade till då och då och nu var det faktiskt en aning lugnare mellan barnen. 

Casper har väntat flera dagar på att det ska komma snö, i morse vid 05.28 var jag ut med hunden och då låg ett vitt täcke på marken. 
Casper hade skuttat ur sängen vid 08.00 när han såg snön! Ätit frukost och gått ut för att köra en sväng med bilen... inte alltför lång stund senare så ringde han och hade kört i diket... inget allvarligt men såpass att han behövde hjälp därifrån. 
Senare under dagen behövde han också hjälp då han missat en lerpöl som han sjönk ner i... 

(null)

Älsklingen åkte för att hjälpa honom och när de kom tillbaka fixade han varma mackor till lunch, då låg jag fortfarande på sängen. 
Han kom in och strök på mig, jag var vaken, och frågade om jag också ville ha för det fanns 2 st kvar. 

Efter mackorna så röjde jag i köket, inte mycket att ta reda på men plockade in lite mer i diskmaskinen och körde igång den. 

Flera av barnen hade redan vid det här laget duschat, dom alltid på söndagar, och jag fick ett infall och började baka mazariner. Hade ingen mandelmassa men gjorde själv av mandelmjöl som jag köpte härom dagen till förlossningsdrinken. 

(null)
Fodrade formar med mördeg

(null)
Fyllningen på plats, klumpar med smör då jag hade för bråttom i med äggen 🙈

(null)
Färdiggräddade, en aning för länge i ugnen...

(null)
På med galsyren som jag inte riktigt fick till konsistensen på först och sen fick fylla på så den blev inte slät men smakar formodligen som den ska i alla fall 😅

När mazarinerna var klara, använde mig av Birgitta Rasmussons recept, så började jag med middagen som vi sen åt. Köttbullar, stuvade makaroner och grönsaker. 

Några barn gick sen ut med hunden, några städade, några hjälpte de mindre att borsta tänderna, jag klippte naglar, älsklingen duschade Lilly och Louie och sist efter att ha torkat Lillys hår med fönen så duschade jag Minnah. 

Melvin fixade köket med lite hjälp av Jonna och sen av mig, men det mesta gjorde han själv, tar bara lite längre tid för honom men det blir ordentligt gjort. 

Meja åt middag hos farmor och ska även sova där i natt så hon gick precis när jag skulle börja laga vår middag. 
Hilma, Towe och Melvin har gått ut på rummet för att spela kort innan de ska sova. Melvin skulle kanske få sova där med dem, de fick se senare. 

Casper åkte till stan en stund efter lunch, hade med sig en stor flyttlåda med sen gammal servis som jag sålde, den har stått i köksskåpet i nästan 15 år utan att bli använd så bättre att den kommer någon annan stans. 56 delar var det, bara 2 som saknades. 

Nu är det bara Minnah som också ska lägga sig, ska vänta till 20.00 då hon sov senare efter lunch idag. 
Sen ska jag vänta på att tvätten blir klar så jag kan hänga den och sätta igång en maskin med handdukar men annars är allt klart och jag kan nog slå mig ner i soffan. Kanske ska förbereda gröten inför frukosten också 🤔


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus