Fredag och lördag med regn ute och mys inne...

Fredag:
En lugn dag hemma med de 5 yngsta, ute var det regn och rusk så vi höll oss inne. Det tvättades och veks torr tvätt som barnen snällt sorterade och lade i tvättkorgar så att kläderna lättare kunde bäras dit de skulle.
 
Till middag åt vi potatis, fiskfileer, hollandaisesås med grönsaker, blev bara några potatisar kvar, allt annat gick åt.
 
När jag lagade middagen så bakade Hilma och pappan ett långpannebröd som skulle få jäsa i kyle över natten så det fanns till frukost på lördag morgon.
 
Efter middagen tog Göran med sig de 5 äldsta barnen och åkte till Macken så att de fick köpa sig lite godis och chips, sen gick Meja, Hilma, Towe och Melvin ut till flickornas rum och kikade på film, Melvin sov där ute eftersom Isak sover här i helgen.
 
Senare kikade vi större på film, jag satt dock och halvsov så jag gick och lade mig strax innan 22.00 om jag inte minns helt fel.
 
Lördag:
 
I natt var jag upp 3ggr, första gången ville Lilly att jag skulle stoppa om henne och sitta en stund med henne tills hon somnat om. Andra och tredje gången tror jag var pga hunden, vet att jag var ut med henne en sväng i alla fall, att jag vet att jag var upp 3ggr var för att jag vet att jag kröp tillbaka ner i sängen 3ggr. Man är ju inte alltid helt vaken när man kliver upp mitt i nätterna.
 
Älsklingen klev upp en liten stund efter att jag varit upp sista gången, då var det katten som jamade och skulle ut och då var nog klockan ändå så pass att något/några av barnen klivit upp och satt och kikade på tv. Jag låg kvar till ca 07.30 då Minnah vaknade, Ninni kom och hämtade henne men sen vaknade Tyra och jag behövde upp för att kissa så det slutade med att jag först kissade och sen gick jag ut med henne på morgonpromenad runt kvarteret.
När jag kom tillbaka så tog jag fram brödet ur kylen och vred på ugnen och sen satte jag mig i min fåtölj och stickade lite tills det var dags att grädda brödet och sen så småningom duka till frukost.
 
Det har varit regn hela dagen idag med så vi har varit inne, förutom vid 12.00 då vi tog med oss Lilly och åkte på affären för att köpa potatis, sen åkte vi även en sväng på macken och köpte lite lördagsgodis till de mindre barnen som inte fick något igår. De fick äta lite godis och ostbollar och kika på film när vi kom tillbaka för då var det ändå dags för Minnah att sova en stund.
 
Minnah kikade på Pippi Långstrump på förmiddagen, fokuserad med händerna i byxfickorna
 
Till middag idag åt vi biffar, potatis, gräddsås och grönsaker, till hade vi svartvinbärsgele, sista burken som vi hade kvar. Nästa sommar få vi ta oss i kragen och plocka lite, eller köpa av någon så att vi kan koka mer gele.
 
Vi har ju till och från kikat efter en våningssän att köpa så att Ninni och Lilly inte behöver dela på en 120cm säng, det blir tjafs så gott som varje kväll för att någon av de nuddar varandra och Lilly gnäller på att Ninni sparkas på nätterna.
Idag hittade vi en på annons som fanns i Vemdalen och vi fick den för ett helt okej pris så efter middagen skickade vi iväg Casper och Isak för att hämta den.
Den tog ett tag att få på plats då det är trångt där den ska stå men nu står den där och är bäddad, 3av 4 barn som sover där inne sover, bara Lilly som fortfarande är vaken.
Vi tänkte ju att nu skulle barnen bli glada, speciellt Lilly och Ninni när de också får sova i en våningssäng, dock blev det inte så, för atta 4 ville ju sova i den "nya" sängen... Theo och Louie fick sova i den nya pga att den bara är 80cm bred och att det finns räcke på överslafen, Ninni och Lilly som tjajat om att få sova i den sängen vi redan hade, som Theo och Louie sovot i blev sååå sura för att de inte fick sova i den nya och Louie han tjurade bara för att han kan, som oftast nu senaste tiden.
Jaja, det lär ge med sig, nu har alla i alla fall en varsin säng och det finns ännu lite mer plats att leka på där inne.
 
Vi köpte också lite gott tills nu ikväll men har inte kunnat plocka fram det ännu då inte Lilly sover, tror hon håller sig vaken just för att hon tror/vet att vi köpt godis och ska äta det ikväll och hoppas på att kunna tigga åt sig en smakbit...
Hon sover förhoppningsvis snart och då kanske vi tar fram lite, annars får det vänta tills i morgon... nu ska jag i alla fall vara lite social med de andra.
Jo just ja, jag och Jonna slängdenför en liten stund sen ihop ett nytt bröd tills morgondagens frukost, detta blev det rivna morötter i, blev bra sist jag hade det i så vi får hoppas på att det blir gott denna gång med.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus