Måndag och tisdag, första dagarna på långledigheten...

Igår var Meja hemma från skolan, hon har varit hes i flera dagar och i söndags kväll hade hon 38.0 grader i temp. 

Göran var också ledig så vi hade en rätt lugn dag hemma, barn på skola och förskola, Minnah hemma, satt och gosade med Meja i soffan ena sekunden och den andra så klättrade hon på vagnen i hallen för att försöka gräva i så många jackfickor som möjligt. 

Louie hann inte riktigt på toaletten på morgonen, han hann kissa lite i vår säng, sov väl säkert när han kände att han började kissa. 
Det blev inte så väldigt blött men behövde ju ändå tvättas, ganska bra tajming då jag ändå hade tänkt byta sängkläder. Dock hade jag inte planerat att tvätta både täcke och kisskyddet också, men tvätta gör vi dagligen ändå så 3 maskiner extra gör ju liksom inget 😅. 

Den lugna dagen höll dock bara i sig tills alla barn kom hem, för mycket energi och troligen för trötta samt att jag sovit lite dåligt blev en kombination som skapade en mer eller mindre kaosartad eftermiddag och orolig läggning av de små, men vissa dagar är ju sämre än andra. 

Idag har jag däremot haft mer energi, började redan innan förskolebarnen åkt iväg med att skala av klädseln på soffan, tog några kuddar åt gången, Meja var hemma idag också och hjälpte mig. 
Tvättade på 40 grader med vanish och "bubble soak" för optimalt resultat. Blev 4 maskiner innan all klädsel var tvättad. 
Tog på den igen på kuddarna när den var duktig och så fick kuddarna/dynorna stå på högkant i vårt rum, lutad mot möbler, för att torka. 
Är riktigt nöjd med resultatet! När skolbarnen var hemma så hjälptes vi åt att plocka isär hela soffan för att verkligen kunna damma och plocka bort skräp och leksaker under HELA soffan. Så skönt att det är gjort!

Lagade både lunch och middag på förmiddagen, skönt att ha middagen klar, bara att låta lasagnen stå i ugnen och sen slå igång ugnen och låta den bli klar lagom till middagsdags. 

Göran började jobba vid 14.00 så han åkte vid 12.00, jag och Meja slappade när Minnah sov middag och vid 14.00 hämtade jag Lilly och Louie på förskolan, Hilma och Theo åkte också med oss i bilen hem. 

Väl hemma så fikade vi tigerkaka och mjölk, Towe bakade igår. 
Sen bröt kaoset ut igen men denna gång fixk jag nog! Satte alla i den avskalade soffan och gick igenom lite funderingar och regler, vad som gäller och varför vissa saker fungerar och andra inte. Jag är så fruktansvärt less på alla protester, smågnabb, gnäll och vissa bara struntat i att lyssna... det kommer inte att fungera i längden. 
Jag hade tänkt att barnen skulle så sitta ner och ta det lugnt men som sagt så blev det städa soffa i stället och en lektion i "städa och gengöra toaletten" för de lite äldre barnen. Det fungerar ju inte om det bara är jag som ska se till att den hålls ren när vi är så många! 

Casper och Jonna kom hem precis innan vi skulle äta middag, Jonna hade med sig hela kakbeställningen hem, de har sålt via skolan för att samla ihop till en Berlinresa. 
Under tiden som vi väntade in dem att komma hem så hjälptes vi åt att ta på alla fodral på soffkuddarna och gjorde den klar 😍. 

Nattningen gick bra ikväll, Minnah ville absolut lägga sig vid 19.00 hon också så det fick hon, annars brukar hon vara uppe till 19.30 ca. 

(null)
Före tvätt!
(null)
Vet inte ens vart alla fläckar kommer ifrån men vissa är från smutsiga kläder och huvuden som varit under bilar i garaget...
(null)
Efter tvätt!!!
(null)
Riktigt fint! Trodde inte att allt skulle få bort 😅. 

Göran slutar strax och under tiden som jag väntar på honom så ska jag nog kika om jag hittat något på tv att kika på. 
Alla barn + Jonna har lagt sig, Casper spelar lite dator och är social med kompisar. 

I morgon är det onsdag, vad dagen kommer att bjuda på lär visa sig. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus