Måndag på jobb och ledig tisdag...

I söndags kväll åkte vi som sagt in till stan jag och Casper så jag sov i lägenheten. Jag önskade mig att få sova ut men det är så varm och torr luft i lägenheten så jag sover tyvärr inte så bra där och i övrigt drömmer jag så mycket och konstigt på nätterna så det blir ingen djupsömn direkt. 

Jag kom i alla fall iväg till jobbet, var där ca 09.40, hann prata lite med kollegor innan vi körde igång och kah började med folieslingor. Vi gjorde massor av tunna slingor och det blev nästan 70 paket mem resultatet var värt varenda paket 👍🏻
Resten av dagen gick i lagom fart och jag var klar i tid tills att vi slutade, hann städa undan utan att stressa. 

När jag kom kom hem möttes jag av en doft av nybakade bullar, det var Meja som hade bakat och de var rätt gigantiska!!! Smakade dock ingen utan packeterade alla och lade ner dem i frysen innan jag gick och lade mig senare. 

(null)


Idag är det tisdag, Jonna var hemma från skolan, blev hämtat av Göran igår då hon inte kände sig helt pigg. Men trots att hon skulle bara hemma så fick hon kliva upp och äta frukost med oss andra. 
Göran började tidigt i morse och åkte hemifrån vid 05.30 tiden. 

När skolbarnen gått iväg till bussen så dikade jag undan och röjde i köket, var en hel del kvar att ta reda på efter bullbaket igår... var inte jätteglad över det men Meja hade diskat och plockat undan så mycket hon kunde innan hon skulle lägga sig. Dock är det så störande att jag typ drömmer "mardrömmar" om små saker som jag är irriterad på och det blir ju ingen god natts sömn direkt... tur det bara är så under graviditeten, kanske någon gång annars också men väldigt sällan. 

Jonna hjälpte Lilly och Louie att borsta tänderna och få på sig kläderna och vid 08.30 klädde vi oss för att ta en promenad till dagis, lite friskluft kan inte skada. 
Det var ca +12 grader och pyttesmå regndroppar liksom hängde i luften, men det var behagligt. 

En sväng in på Tempo på hemvägen för att handla bananer, tomater och lök och sen hem för att börja förbereda lunchen, bananpannkakor. Jonna underhöll Minnah med både lek och musik under tiden. 

När Minnah sen skulle sova så satte jag och Jonna oss i soffan, Jonna kikade på serie och jag virkade och klurade lite på ännu en liten filt som jag tänkte knåpa ihop av det garn som är kvar efter den förra filten. 
Tvättmaskinen och torktumlaren skötte sig själv under tiden och en sväng med dammsugaren hade jag hunnit ta innan jag lagade klart lunchen. 

Var ut med Tyra en sväng vid 13.00, hon hade mest sovit sen långpromenaden i morse. 

Hämtade Lilly och Louie strax innan 14.00, Lilly åkte buss med sin vän som också skulle med bussen, Louie åkte med mig och även Meja och Ninni. 
Vi körde in på macken och tankade en sväng innan vi åkte hemåt. 

Som oftast och nästan alltid så blir det ett mindre kaos när alla kommer hem samtidigt, alla pratar i munnen på varandra, det ska packad upp och packas om i ryggsäckarna, några frågar efter frukost, andra om kompisar, vad de får hitta på osv... men efter ca 10 min satt vi alla vid bordet i köket och fick i oss lite frukt i alla fall. 

Jag bestämde skärmfritt denna dag och de roade sig med att leka skola och spela brädspel, tv:n åkte på efter en stund men det var för att de skulle lyssna på musik och sen fick de även använda den för att kika på yogachallenges som de ville göra. 

Jag förberedda salladen till middagen, repade upp, virkade, ritade mönster, virkade lite och repade upp igen, satt med de andra i köket, de som först lekt skola satt nu mest och ritade. 

Kyckling, ris och currysås tillsammans med lök & tomatsallad blev dagens middag och nästan alla tycker att det är jätte gott. Louie och Minnah åt båda jättemycket och jag fick lov att lägga undan en portion till Göran innan de gjorde taberas på resten. 

Jonna borstade tänderna på de små och såg till att de fick av sig kläderna och på med pyjamas (valfritt) innan de varvade ner ca 30 min framför Bolibompa och nu sitter jag och nattar, eller jag sitter utanför rummet men i till så jag kan hålla styr på dem. 
Louie var nog egentligen tröttast men lugnade sig sist, tror att han precis håller på att somna, svårt att varva ner men som sagt så går det åt rätt håll och de andra är oftast lugnare, Theo faktiskt lugnast. 

Theo har dock varit lite stökig på skola, vet inte om han blir uttråkad eller om det inte är som han förväntat sig. Han bråkar liksom egentligen inte och det uppstår inga konflikter, han har bara inte lust att göra vad som ska göras på lektionerna. 
Läraren ringde idag då han inte ville gå in, förra veckan mötte jag honom när vi gick till dagis, då var han påväg hem, han hade dock inte hunnit så långt. 
Men antingen jag eller Göran ska dit och ha ett litet samtal med honom och läraren i morgon bara för att klargöra mer vad som gäller när man är på skolan. 
Denna dag lyckades vi får honom att gå in genom att jag föreslog att läraren skulle ta en bild och skicka till mig så jag fick se när han jobbade i sin mattebok, han sa att han ville vara med mig och då poppade idén upp och det funkade jättebra. Det kan ju vara lite klurigt med skola och alla nya regler i början, han verkar ju trivas så det är nig inte där problemet ligger i alla fall. Jag pratade med honom när vi åt frukost också. 

Nu sover de små, Minnah har också precis blivit nattad och resten har också lagt sig, inte Jonna men de andra 4 som är yngre än henne. 
Lugnet har lagt sig, Göran slutar om ca 10 min och vad jag och Jonna ska sysselsätta oss med vet jag inte än 🤔 men något lär vi ju kunna hitta på 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus