31 December 2019 - 1 Januari 2020

Vill börja med att önska alla ett GOTT NYTT ÅR!!! Välkommen 2020! Hoppas du har mycket bra att bjuda på 😁❤️

Igår var det ju självaste nyårsafton och vi åkte  efter frukosten till Svenstavik för att  handla till middagen som vi inte alls hade planerat något omkring egentligen. Vi visste att vi nog kanske ville ha något kött och kanske potatis av något slag. 
När vi satt i bilen så var tanken smördegsinbakad fläskytterfilé men när vi kom in i affären så konstaterade vi att köttdisken redan var ganska länsad 🤔. Så efter ganska lite funderande egentligen så plockade vi ner 4kg oxfilé i varukorgen och sen fortsatte vi plocka på oss resterande som vi behövde innan vi gick och betalade. Dyrare än tänkt blev det definitivt men inte värre än att vi skulle ha beställt hämtpizza till hela familjen. 

Vi var hemma igen strax efter 14.00, Meja satte igång med att göra salladen och Jonna satte vi på att göra bountybollar och jag försökte röja upp lite på bänken genom att först plocka ur diskmaskinen och sen börja fylla på den igen. 
När det sen fanns lite mer plats i köket så kom Göran in och började fixa med köket och jag ammade Noah. 
Hilma skalade och skar nästan 3 kg morötter och sen hjälptes vi åt med det mesta och så småningom stod en mycket god middag på bordet. 

(null)

Alla åt och tyckte det var gott, Minnah åt mest sallad men hon var lite tröttare än vanligt då hon inte sov något i bilen, hade hoppats på att hon skulle ha gjort det. 
När alla ätit sig väldigt mätta så var allt utom ca 1 kg kött uppätet. 

Jag röjde sen in köket igen, sen duschade jag av en kladdig Minnah innan jag själv hoppade in i duschen, var klar strax innan 20.00 och sen nattade jag en Minnah som nästan somnat i soffan, men hon blev snabbt piggare och nattningen tog en bra stund. 

De andra kikade på tv under tiden som jag nattade Minnah och jag började så snart jag var klar att plocka fram och göra i ordning allt snask som vi skulle ha att mumsa på under tiden som vi väntade in den nya året, decenniet till och med! 
Det var allt från morötter, chips och dipp till resterna av julgodiset som åkte fram. 

(null)

Vi kikade på Jumanji och det var skytteltrafik framför bordet med godsaker. Sist men inte minst, när klocka var ca kvart i tolv (23.45) så fixade jag så att två av glasskålarna kraschade i golvet av misstag när vi skulle duka av 🙈. Men vi hann  städa undan på 10 minuter och kunde följa med både tal och nedräkning inför  år 2020!
Alla utom Minnah och Noah var vakna vid 12-slaget men sen ville de minsta gå och lägga sig, Louie var först (frivilligt!!!) i säng och somnade så fort han lade huvudet på kudden. 
De större barnen var uppe en liten stund till och strax innan 02.30 gick jag och lade mig, Noah hade vaknat och fått sig lite att äta. Minnah vaknade precis då jag klätt av mig så jag tog med mig henne till sängen och gosade ner oss. 

Så vad har vi då gjort den 1 Januari 2020!? Första dagen på året... jo det har varit ganska mycket trötta barn och sura miner... julen har vi plockat ner och barnen har nog haft allmänt tråkigt, det har inte blivit några spel på varken dator, tv eller telefon, bara kortspel. 
Vi bytte även ut Minnahs spjälsäng mot en lite större säng som min mamma snickrade till My när hon var liten ❤️, perfekt nu när hon ändå är för stor för spjälsängen, denna är lagom hög för att klättra i och ur, med kanter så hon kan röra sig på natten utan att risker att trilla ner i golvet. 
Kortspelet blev något så enkelt som skit-tunna, fast med 2 kortlekar då vi var 10 st som spelade. Förloraren fick ta lika många godisar ur en korg (som vi för övrigt fick som julklapp av Görans pappa, en kort med massor av godis och ett kuvert med en slant ❤️) som kort hen hade kvar på handen. Sedan fick hen dela ut dessa till övriga spelare. Vi körde 3 omgångar och godisarna fick inte ätas förrän vi var helst klara med spelomgångarna. Tålamodskrävande för alla inblandade var det men vi fördrev lite tid och ingen hittade på stoj och dumheter under tiden. 

När vi var klara med kortspelet så lagade jag middag, kokade pasta, värmde kantarellsåsen från gårdagen, kryddade på och spädde ut den lite och lade sedan i resterna och oxfilén som blev kvar sen igår, hade skurit den i fina strimlor. 

Innan det var dags att natta den mindre barnen nog jag och Ninni en promenad med Tyra, den blev ända bort till campingen och till baka. 
Nattade de små, det tog max 30 minuter innan de sov, Theo, Lilly och Louie, Ni ni fick vara vaken längre. 
När de somnat var klocka. 20.45 och jag tog över nattningen av Minnah, Jonna satt med henne när jag nattade de små och de andra passade en nyäten Noah under båda nattningarna. Minnah hade svårt att komma till ro, inte tillräckligt trött i kombination med ny säng resulterade i att jag satt med henne i ca 1,5 timma. 

Tyvärr så blev det missförstånd, ilska och ledsamheter för de större barnen eftersom nattningarna fig lång tid och Göran var ute i garaget ganska länge, han hjälpte Tony med bilen som han ska besikta i morgon. 
Hilma, Towe och Melvin hade planerat att Melvin skulle sova ute med dem eftersom Meja skulle sova med Jonna och då skulle Ninni i sin tur sova i Melvins sång. Melvin frågade mig "kan vi göra det nu!?" När jag bytte till natta Minnah, jag svarade ja i tro. Om att han menade att de skulle gå ut och lägga sig för att se på film innan de skulle sova och han menade spela tv-spel... så klockan 22.14 så var de fortfarande inne, Ninni hade inte heller lagt sig, Jonna och Meja gjorde "brownie i kopp" och aktuelle sen se på film... Göran hade nyss kommit in o v det blev kaos pga trötthet, missförstånd, dålig planering och utdragen nattning.  Ledsna barn och arg mamma, hund som smet och massor av dåligt samvete som jag får prata med dem om i morgon. 

Minnah kom nyss upp, så jag lät henne sitta i soffan under tiden som jag borstade tänderna och gjorde mig klar, nu har hon somnat bredvid mig här i sängen och jag ska se ifall jag lyckas lägga över henne i sin säng innan jag också ska sova... i morgon är det inbokat besök på både BVC och MVC. 

Natti natt och sov så gott!
❤️❤️❤️



Kommentarer
Postat av: Anonym

Gott nytt år till er ✨💫🎉💥😊

Svar: Tack det samma. 🤗🥂🎉🥰
Kim Meyer

2020-01-03 @ 21:58:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus