COVID-19, Ninni 8 år och Storhandling...

Nu har dagarna sprungit iväg igen, pga Corona (COVID-19) så har barnen varit hemma från skolan hela veckan. Jonna och Meja gick i måndags men Jonna fick halsont och Meja blev en gnutta snuvig så de fick vara hemma. Det låter ju och känns ganska överdrivet men de är de restriktioner vi har att hålla oss till och inte bara vi utan resten av Sverige och världen också. Vid minsta lilla symptom av förkylning så ska man vara hemma. 

Det blir ju såklart en omställning att alla är hemma hela veckan, men vi har ju nästan nyss haft sportlov så vi har ju vanan inne. De har varit i kontakt med lärare och fått uppgifter att jobba med hemma, smidigt att de gör en del av sina uppgifter på datorer även i skolan, egna inlogg osv. Towe fick hem lite böcker med uppgifter som hon satte tänderna i ganska direkt. 
För Caspers del så är det ingen mer skola pga detta men han får ha sin praktik som vanligt, regeringen har beslutat att Gymnasier och högskoleelever ska i möjligaste mån undervisas på hemmaplan/distans. 

Pga detta och att vi alla här hemma har något litet symptom så höll vi oss hemma från kyrkis i torsdags också, vi var inte de enda som gjorde det. Vi var hemma och hjälptes åt att storstäda hela huset istället o j det kändes verkligen som att det var på tiden! Visst håller man efter lite hela tiden men ibland behövs en rejäl omgång och barnen hjälpte till så gott de kunde. 

Igår var det fredag och Ninnis födelsedag!!! Grattis min stora, otåliga och lätt irriterande, glada, kloka, fantastiska älskade unge ❤️. 

(null)
Numera får man ju spara barnens foton de skickar med snap för att få några bilder alls 🥰

Planen igår var att storhandla, vi skulle komma iväg tidigt men det blev ganska sent... vilket i sin tur betyder att vi även kom hem sent...
Men vi fick med oss så gott som allt vi skrivit på listan och lite till, handlade mer hundmat då de hade lite kampanj, hämtade ut penicillin till mig som lyckats få urinvägsinfektion... 
De hade extrapris på både ost och lösviktsgodis på Coop så vi köpte knappt 4,5 kg och och nästan 7kg godis. 

Eftersom vi inte hann fira Ninni igår så ska vi göra det idag, tacos till middag och tårta till efterrätt. 
Eftersom hon fick följa med igår när vi handlade, Hilma och Meja också, så valde hon presenter själv. Målarböcker och pennor, huvudsaken att hon blev nöjd! Det blev sammanlagt 3 olika block, tuschpennor, färgpennor, blyertspennor och pennfodral. 

Vi var hemma strax innan 20.00, packade ur bilen, packade in i frysen, packade upp och lade allt annat på plats. Påsarna med tvål, tvättmedel, tandkräm och annat fick stå tills idag, ska packa ur dem senare. 

Det är ju mycket prat om alla som "bunkrar" nu under "Corona-tiden". Främst pasta, ris, mjöl och toalettpapper!!! Detta har blivit slut i butikerna nästan överallt, som tur är finns massor på större lagren så det fylls på men det kan ta någon dag emellan. 
Vi som är en stor familj köper ju ganska myclet av allt vi handlar, inklusive toalettpapper och vi fick faktiskt en hel del blickar igår från människor som inte vet att vi är en stor familj och "bara" handlar för en månads behov... men de får tro vad de vill, om de skulle ha frågat så hade de fått svar. Vi kanske skulle ha haft en skylt med oss; "VI BUNKRAR INTE, BARA MÅNADSHANDLAR, VI HAR 12 BARN!!!" Det hade faktiskt varit lite skoj 😂. 

Vi hade tänkt hinna laga middag och äta hemma när vi kom hem men eftersom det blev så sent så fick Casper och Jonna fixa middag hemma och vi köpte 10 cheeseburgare och 10 små kycklingburgare på Mc Donalds att dela på innan vi åkte hemåt. 

Noah har haft svårt att sova de 2 senaste kvällarna vilket har slutat med att jag har lagt mig med honom före 23.00 båda kvällarna, vilket har varit bra för oss båda. 
Idag har jag både hunnit få sovmorgon, gått en längre promenad med Tyra (Vilda gillar fortfarande inte koppel så hon rastas här på gården än så länge) och när jag kom hem hade Noah precis vaknat så vi har ammat och myst nu när jag samtidigt skrivit och uppdaterat er som vill läsa. 

Jonna sysselsatte sig med att baka 2 satser saffransbullar igår när hon var hemma med barnen, släta bullar som hon pendlade med smör och doppade i strösocker. 

Nu ska vi strax ordna med frukost. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus