En helg med shopping, hundnaffs och födelsedag...

Casper kom hem redan i torsdags och även Isak kom lite senare och med sig hade han hans och hans mammas hund Nemo, de skulle vara här hela helgen då han skulle låna garaget för att slipa och måla om sin bil. Nemo är en Golden retriver och verkar jättesnäll och nästan lite blyg.
 
I fredags så var det ingen av våra barn som gick på skolan, Melvin hostar fortfarande och Hilma är fortfarande hes även om det blivit ännu mindre nu under helgen.
I alla fall så åkte jag ganska spontant till stan med Jonna, Meja, Hilma, Towe, Minnah och Noah. Jonna och Meja skulle fördelsedagsshoppa tidigare med farmor men hon hade inte möjlighet riktigt ännu och eftersom de hade massor av bra erbjudanden på Lager 157 nu så fick de pengar att handla själva för. Hilma ville också köpa byxor och Towe en tröja, byxorna som Meja ville ha fanns inte hemma i rätt storlek så jag lade en beställning på deras sida under tiden som jag var i butiken, men förutom byxorna så hittade både Jonna och Meja en massa fina och bra plagg.
 
Nästa stopp blev Mc Donalds för lunch och sen ner på stan och optikern för att rätta till Mejas glasögon som varit sneda ett tag nu, sen så var jag in på en butik för att köpa örhängen till mig själv, minns inte vad den heter. Jonna satt i bilen med de andra under tiden som jag och Meja kilade iväg och sen åkte vi hemåt. Stannade till på Dollarstore och så var vi hemma vid 15.00, lagom tid för att börja laga middag.
 
Igår var det lördag, vi åt frukost, barnen kikade på film och åt sitt godis och sen gick vi ut en sväng. Jag gick en kortare promenad med Noah så han skulle somna i vagnen och sen skulle jag vara ute och leka med de andra. När jag kom hem igen så hörj jag någn säga "Nu sitter Minnah på hunden igen" och mycket riktigt så ligger han i snön och hon sitter på honom, jag ber henne kliva av och precis när hon är påväg av så böjer hon fram huvudet mot hans för att kika och då naffsar han till. Kanske blev han rädd, kanske luggade hon honom eller så trodde han att hon skulle ta pinnen som han hade? i alla fall så fick hon en rejäl smäll på näsan av hans nos, ett litet jack under höger öga och en ännu mindre på vänster näsborre. Det blöder rätt ordentligt ur näsan pga smällen men även från jacken och så lite ur munnen, mest troligt från näsan.
Jag tvättar av henne, ringer 1177 och vi får åka till Svenstavik för att få en bedömning, registrering samt för att tejpa och sen åker vi hem igen, skönt att slippa åka ända till stan en lördag kväll. Minnah var superduktig när de tvättade och tejpade.
Minnah var sen lite avvaktande mot Nemo men inte rädd, han visade inga teckan på att vara arg på henne och idag (söndag) har det inte varit några problem alls och hon har troligtvis lärt sig att man inte sak sitta på en hund.
 
I morse blev jag väckt av Louie klockan 05.00!!! Han kunde inte få igång tv:n och sprang fram och tillbaka från köket till vardagsrummet och in till oss, ställde sig bakom fåtöljen i vårt rum och lade sig til slut med oss in sängen men han somnade inte... En timma senare var alla barn utom Noah vakna... men jag låg kvar i sängen och drog mig någon timma till, de större barnen fick lov att gå ut med hundarna denna morgon. I väntan på frukost spelade de Yatzy, spelet stod kvar i köket sen igår då de spelade, tror även att de spelade i fredags. Tycker det är så skönt när de hittar ett spel som de gilar som inte innefattar en skärm.
 
För övrigt så har dagen slytit på ungefär som vanligt fast med lite extra pussar och kramar från barnen så de ju gratulerat och firat sin kära mor som idag klivit över gränsen som närmar sig 40 år mer än 30 år... hon fyller nämligen 36år idag!!! Jag känner mig ungefär som 26 ;P
Jag önskade stekt kycklingfile med rostade rotsaker i ugnen till middag och till efterrätt blev det blandade bär, glass och grädde, lite trössel och chokladsås hittade vi i skåpen också.
 
Klockan tickar på, Casper har åkt till stan och alla barn har lag sig, de felsta redo för skola i morgon... men vi får se hur statusen på var och en är i morgon bitti, det är ju lite andra restriktioner nu när "Coronaviruset" härjar, då ska man vara hemma vid väldigt lindriga förkylningsymptom så som hosta, halsont, feber och värk i leder osv... Melvin hostar fortfarande så honom ska vi kolla upp lite närmare i morgon.
 
Nu blir det soffläge tills det är dags att sova...
 
  (null)
Innan tejp, precis efter att det hänt 
(null)
Gjorde räkmackor (dock utan ägg) till mig och älsklingen i morse. 

(null)
Tejpade om i morse efter frukost. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus