Supermåne, halsont och vardagen...

Göran jobbade natten till söndag, kom alltså hem strax innan 11.00. 
Det fick bli mannagrynsgröt till frukost denna morgon, var så länge sen jag gjorde det nu och barnen uppskattade det. Till Gröten åt vi filmjölkslimpa som jag bakade på lördag eftermiddag, den var tydligen också väldigt god! Filen höll på att bli sur så det var bättre att baka av den än att slänga tyckte jag. 

(null)
När Noah vaknat så gömde han sig under sovormen 🥰

Såhär i efterhand vill jag minnas att söndagen var rätt lugn, vi gjorde inte alls så mycket. 
Towe kände sig tussig hela dagen och påkvällen  visade det sig att hon hade feber, 38,0 grader. Minnah ville också ta tempen i örat och det visade sig att hon hade 37,7 grader vilket jag misstänkte skulle innebära att hon skulle bli varm under natten, och det blev hon! Dock hade hon inte visat några som helst tecken under dagen på att hon skulle haft feber eller påväg att bli sjuk. 

Natten till måndag kom Minnah till vår säng, stekhet med närmare 40 grader i temp. 
Jag klev upp vid 06.00, ut och kissa med vovvarna och sen fixa frukost, fick dock avbryta för att lägga mig i sängen med Minnah, hon ville inte ligga där med pappa utan det skulle vara mamma. Älsklingen tog vid med frukosten och allt morgonstök där jag slutade och jag sov med Minnah i sängen tills närmare 09.00. 

Towe mådde bättre, fortfarande ont i huvud och hals. Fick hämta Hilma på skolan strax innan lunch och strax efter åkte Älsklingen och jobbade. Han jobbade 14-20 och skulle sov sova kvar i stan då han börjar 07.30 på tisdagen, passade på att gå på bio med Casper, Emilia och Isak. Sist han var på bio så gick köpet först inte igenom och när han gjorde om det så visade det sig att båda köpen gått igenom och han hade 4 biljetter mer än han behövde, passade på att använda dem nu då. 

Dagen här hemma var rätt lugn, de större barnen hjälpte till med de mindre barnen. Jonna och Meja var vakna med mig en stund, vi fikade som vi åt i köket och strax innan 22.00 blev jag, Minnah (som vaknat) och Noah nerbäddade i sängen av dem innan de själva gick och lade sig. Mysigt och ovanligt 🥰
Några timmar senare börjar Tyra plötsligt skälla och springer/hoppar snabbt ur sängen och  fortsätter skälla, jag rusar upp och möts av Älsklingn som åkt hem efter bion istället för att stanna i stan. Hans chef tyckte han kunde ta ledigt då de har en extra personal på plats utöver som ändå är där. 

Så igår, tisdag, dags för Lilly och Louie att vara till dagis igen, Hilma som fått högre feber var hemma tillsammans med Towe som fortfarande är hängig, äter dåligt och har ont i huvud och hals. 

Solen sken ute och det var fantastiskt vårväder, jag tog en extra lång promenad med Tyra efter att Göran skjutsat på dagis och Noah hade vaknat och ammat. 

Barnen önskade tacos till middag, jag och Göran handlade när baren kommit hem från skolan. 
Jag stökade på med grönsakerna i köket, hade sällskap av flera som satt vid bordet och pysslade med lite ev varje. 
Casper kom hem strax innan middagen och som vanligt så har han 1000 saker att prata om så han pratade på med pappan medans jag började dela ut tacos till barnen. 
När vi ätit klart började jag duka av och bad att få vara ensam i köket en stund för ett vila öronen och det var inga problem, så rofyllt att ibland stöka på helt i lugn och ro. 

När alla barn (inte de 3 äldsta) hade lagt sig så kikade vi på Big Brother, måste ju komma i kapp de avsnitt vi missat 😅. Egentligen tycker jag inte att programmet/gruppen av människor är så bra som tidigare år men har man börjat titta så vill man ändå se mer, det kan ju hända att det blir bättre med tiden. 

Idag är det onsdag, började skriva det här inlägget sent i natt men ögonen ville inte vara med och inte hjärnan heller så jag pausade och skriver klart idag. 
Theo hade lite feber igår kväll, bara 37,7 men ändå och idag ont i halsen och hes så han är också hemma idag. 

Vi har nyss ätit lunch, nu är det tyst och lugnt, bara diskmaskinen som hörs. Ska ta vara på tiden och bara vara, känner mig lite låg idag... hoppas det bara beror på det grå vädret. 

(null)
I måndags kväll var det fullmåne, även Supermåne. Kvällsbilderna blev inte alls bra och denna är tagen på tisdags morgon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus