Tandläkare och utdragna tänder...

I förrgår, torsdag, fortfarande sportlov och det innebär sena frukostar även om de mindre barnen deklarera gilla att kliva upp före klocka. 06.00 på morgonen!!!
Jonna hade tid hos tandläkaren, jag var uppe tidigt, ute med Tyra på promenad och sen skottade jag bort plogkanten vid utfarten. 
Efter frukost gick Göran ut för att skotta resten av uppfarten och det tog sin stund, snöskoveln tar ju myclet åt gången men vi har en stor uppfart och snön hade hunnit bli tung och trampad på. 
Det blev jag och Noah som körde Jonna till tandläkaren, Emilia följde också med då hon inte hade så mycket annat för sig, Casper och Isak skulle skriva på Isaks bil och då skulle det ändå bara bli att hon kollar på. Även om hon tycker att det är roligt att skruva så kan ombyte också vara bra/skönt ibland. 

Jonna hade tid klockan 13.20, vi var där ca 17 min tidigare och klockan 13.16 var hon klar, de skulle bara spänna tandställningen och hela besöket tog 4 minuter... det är tur att man får reseersättning😅. 

Innan vi gick till bilen, som vi parkerat i post/citygaraget där Göran parkerar när han jobbar och vi betalar månadsvis, så tog vi en sväng förbi Hemmakväll där vi hade presentkort att lösa in. 
Sen åkte vi hemåt, ett stopp i Svenstavik på DollarStore för att köpa dricka, klubbor och dammsugarpåsar bara. 

Resten av dagen gick åt till att laga mat, äta och sen hela svängen med att natta barn osv. Jag gick och lade mig med Noah lite tidigare än alla andra då han var så trött och tjurig, sen var jag också trött.  

Igår fredag så var en riktigt lugn dag, Göra. Spelade sällskapsspel med de större barnen i stort sett från frukost och fram till middagen. Jag hann ta 2 promenader och sitta och pyssla lite med mitt, hängde tvätt och mös med Noah. 
Det blev varma mackor till middag, jag åt lite fisk och grönsaker som blev kvar sen i torsdags. När alla barn var nattade så såg vi större film och åt godis, ja tills man nästan mådde illa, typ som det brukar bli... det behövs inte ens alltid att man äter speciellt myclet bara att man äter för snabbt. 

Idag däremot har varit allt annat än en lugn dag... jag blev väckt 05.30 av att Lilly och Theo bråkade och skrek, det var för höjt ljud på tv:n när de startade den och Theo sänkte inte ljudet nog snabbt enligt Lilly... sen dess har jag varit vaken och barnen har i stort sett skrikit och bråkat konstant hela dagen osandet vad vi gjort!!!
Göran åkte till jobbet vid 10.00, innan det åt bara vi frukost först, sen de större barnen och så sist de mindre som skulle städa på rummet innan. 
Efter frukosten så tvingade jag dem att sitta stilla i soffan och se på Talang... myror i baken och stora i truten...
Jag hade en tanke på att vi skulle ha gått ut men de hade bråkat och skrikit minst lika mycket då också så jag tog med mig samtliga in i köket för att spela fia med knuff. Det tog ett bra tag och när alla äntligen var i mål efter både gråt och tandagnisslan så fix alla en klubba som pris. 
Vi spelade mera spel, jag lagade middag, vi åt och barnen förberedde sig för sängen innan barnprogrammet. Från och med middagen var det faktiskt rätt lugnt i förhållande till hur dagen varit i övrigt och lika när de kikade på barnprogram. Det var inte ens peciet svårt att få dem i säng och att komma till ro så jag antar att de var trötta och jag hoppas verkligen att i morgon blir en mycket bättre dag!!!

När de mindre barnen sov, före klockan 20.00 (!!!) så fick de större barnen godis och vi kikade på finalen av Melodifestivalen. 
Nu är klocka knappt 23.00 och vi alla har gjort kväll, Noah sover (kors i taket!!!) i sin säng, vovvarna är kissade och jag ska försöka att ta igen lite sömn så jag också är pigg och förhoppningsvis glad i morgon. Tålamodet har fått jobba på bra idag och det måste ju få fyllas på tills i morgon!

Jo och Lilly har ju tjatat i oändlighet om sin lösa tand och fastän den inte var helt tillräckligt lös för att dra ut den så ville hon bestämt göra det. Den var ju absolut lös och den hade släppt från tandköttet i bakkant men ändå inte så att den bara sladdrar omkring, jag tog en bit hushållspapper, tog tag om tanden, hon skrek, nytt tag, vicka, vrida och dra lite och sen var den ute och Lilly var både ledsen, lättad och glad. 

(null)
Äntligen!!!

Men nu säger jag god natt och på återseende!!! 

Puss å kram 🥰

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus