Viktiga saker för våra barn och ungdomar.

Upp tidigt, blev väckt 06.30 och kunde inte komma till ro att somna om efter att Noah gjort det så jag klev upp ur sängen. Skar och stekte köttet som vi skulle ha till grytan senare. 
Gav Noah frukost när han vaknat, de andra mindre barnen var relativt lugna, Theo och Ninni byggde Lego och Louie var arg för att han inte fick vara med. Lilly och Minnah kikade på barn-tv. 

De större barnen blev väckta och lite efter  09.00 serverades frukost. 

10.30 åkte jag och Göran iväg till Svenstavik, hälsade på Annica och Robert, passa på att ses typ ända dagen då vi alla 4 var lediga och de stora barnen hemma. Det var mysigt. 

Hem, laga middag, äta, Jonna och Meja fick rensa svamp som vi fick med oss hem från fina Carina. När de små barnen nattades så smet jag ut på en promenad och nu har jag tagit en härlig dusch och nu nattat/nattar Noah, han sov ganska sent på eftermiddagen. 

Jag måste bara lyfta en sak, något som jag tror att alla vi föräldrar tycker och känner! Språket och attityden som dagens ungdomar använder nu är ju HEMSKT!!! Både respektlöst och helt utan samvete, speciellt över nätet, bakom en skärm men också när de konverserar med varandra i verkliga livet MEN bakom ryggen på oss föräldrar och lärare. Vi får höra så fruktansvärt mycket av våra barn om vad som sägs på skolan, i bussar och hemma hos barnen. Massor med könsord och sexuella erbjudanden och kränkningar, nästan bara sånt och sen även riktade mot oss föräldrar. Har fått göra många gånger att pojkar hotar med att deras pappor minsann ska komma efter någon och att jag (som mamma till mina barn) gör och inte. 
Jag har heller inga änglar till barn, de kan kläcka ut sig saker de med men inte alls i samma utsträckning (vad jag vet) och jag skulle vara väldigt tacksam om jag får reda på om mina barn beter sig illa åt. 
Idag kontaktade hej en förälder vars barn skrivit kränkande om mina barn och hen var väldigt tacksam och barnet blev utan telefon. 
Det värsta är att jag inte tror att föräldrar och barn idag har en så öppen och nära relation så att de pratar om allt, och då menar jag i princip ALLT, jag tycker mig tro att vi har det med våra. Vi pratar även om sex väldigt naturligt här hemma och andra viktiga saker om vad man säger och inte, vad som är okej och vad som INTE är det. Sen kan det såklart slinka ur en del svordomar och en del fulare ord här hemma barnen emellan och det tar vi såklart tag i. Jag känner att eftersom vi pratar öppet och mycket i vår familj, svordomar och annat kommer upp men att vi visar att det inte är okej gör på något vis att det inte finns någon vits att kränka någon med tex sexuella ord då sex är något fint och naturligt. 
I alla fall så hoppas jag att det inte blir värre och att det så småningom kanske vänder och kan bli till det bättre. 

Vi får ju ofta höra en massa saker om vår familj, att vi är en stor familj och då är det si och så... inte kul för våra barn men de har lärt sig leva med det och hantera det. Vi pratar mycket om det här hemma också om fördomar och om vad folk tror men inte vet osv. Vi älskar vår stora fina familj ❤️ och barnen sina syskon även om de ofta bråkar så finns de där för varandra om någon utifrån ger sig på någon av oss. 

Tack för ikväll! ❤️



Kommentarer
Postat av: Gunilla

Bra skrivet. Det är inte OK att kränka andra med svordomar och sexuella könsord. Bra att ta upp det med sina barns 👏👏

2020-11-08 @ 10:16:05
Postat av: Anonym

Jag tycker att ni är fantastiska föräldrar med så fina barn❤️

Svar: Tack ❤️
Kim Meyer

2020-11-09 @ 21:23:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus