Nu är våren på ingång!

Det mesta av snön har smält bort, gården är blöt och geggig, ett bra tecken på att våren har kommit... jag gillar våren men första delen, den slaskiga och geggiga, den gillar jag inte...

Sist jag skrev var någon gång vecka 10 då det var sportlov, efter det så har vardagen mest bara rullat på i hög fart. Det finns då varken så mycket tid till att skriva, eller kanske mer att jag inte prioriterar det och ibland glömmer jag och sen så blir det ganska långtradigt att skriva om samma sak om och om igen...

Nu är det i alla fall påsk, mer exakt slutet av dagen som vi kallar "Annandag Påsk" och i morgon är det vardag igen, fast inte riktigt då det är påsklov hela veckan ut. 

Vad gör vi då på lov i denna familj, jo vi tar det lugnt, slappar, och gör lite vad som faller oss in från dag till dag, gör inga större planer utan anpassar efter väder, humör, mående osv. 
Idag har vi varit ute, igår blåste det kallt och var grått, dagen innan det blåser det ännu mer, det har varit ganska blåsigt och kallt helt enkelt. Idag var det strålande sol och det får oss på bättre humör även om det även idag blåste en del. 

Vi ska försöka vara ute mer under veckan, kanske få tillfälle att göra upp en eld, grilla lite marshmallows, kanske fika lite, ta en promenad och köpa en glass men då hänger det ju ganska mycket på vädret, speciellt då flera av barnen är lite smått förkylda. 

Blir vädret dåligt så får vi vara inne, baka lite, spela spel, bygga pussel, pyssla, leka med lera osv. Sen så har vi ju såklart skal vardagssysslor som måste göras och hinnas med precis som alla andra veckor, dagar, månader och år. Men vi är ganska bra på att hjälpas åt och eftersom vi är så många så får vi mycket gjort på kort tid. 

Apropå väder som kom det lite snö igår kväll, så pass att det låg kvar på marken i morse men sen kom solen och gjorde sitt. 

Men allt flyter som sagt på, några gupp på vägen här och där gör ju för det mesta bara livet lite extra spännande och lärorikt, ger många fina minnen och lärdomar. 
På jobbet går det också fint, har faktiskt ganska mycket kunder ändå trots denna pandemi som fortfarande härjar i världen. 
Många har börjat få vaccin men man måste ändå fortsätta vara försiktiga, många som är smittade har inga symptom och kanske bara gjorde ett test för säkerhets skull. 

På skolorna (högstadieskolorna i alla fall) här i Bergs kommun fick alla elever chans att testa sig första veckan efter sportlovet, där fanns elever som visade sig vara smittade men saknade symptom, hur många hann då dessa personer smitta? 
Meja har haft skola var 3:e vecka och de andra veckorna distans, hon har fått vara hemma de flesta av veckorna då hon skulle ha varit på skolan pga nya upptäckta smittor på skolan. Ingen av oss här hemma är egentligen i direkt riskgrupp men vi är många + att de flesta av barnen går på skolan här i byn och då är det dumt att blanda tycker jag. 
I Östersunds kommun däremot så hade de ett annat tillvägagångssätt för att hindra smitta efter sportlovet, alla elever hade distansundervisning veckan efter lovet och skulle då se till att testa sig under den veckan och vara säkra på att de inte hade någon smitta INNAN de satte sin fot i skolan igen, lite mer genomtänkt ändå tycker jag. 
För närvarande som jag förstår så ska alla elever tillbaka till skolan som vanligt efter påsklovet som är nu, hela högstadiet, förut har det varit en årskurs i taget... 

(null)

(null)

(null)

(null)

Glad Påsk 🐣 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du slutat blogga?

Svar: Min tanke är inte att sluta, jag ska bara hitta tid, energi och motivation att komma igång och sen hålla igång skrivandet igen. Hoppas ni har tålamod 🥰
Kim Meyer

2021-05-30 @ 20:31:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus