Göteborg, Liseberg, sol, bad och födelsedagar…

När jag skrev sist var det onsdag och jag ägnade i stort sett hela dagen åt att planera och förbereda inför kvällen då vi satte oss i bilen och åkte mot Göteborg. 
Det var mer planering i huvudet än i praktiken men jag gillar att göra så, tänka, skriva listor, tänka lite till och till sist packa. 

Det var som sagt bara 6 av de äldre barnen som fick följa med, det är längden som avgör om de får följa eller inte. När de når 130 cm så kan de åka i stort sett alla karuseller och attraktioner på Liseberg. 
I vilket fall så innebär det att de som fick följa var Jonna, Meja, Melvin, Hilma, Towe och Ninni. 

Theo, Lilly och Louie fick åka och vara hos momma, vi lämnade dem efter middagen, klockan var runt 17.00 på onsdagen. 
Minnah och Noah fick vara hos farmor, första gången som Noah skulle sova borta. 

Jonna satt fram på resan ner, jag satt i mittenronden och försökte få så mycket sömn som möjligt för att vara pigga när och om det blev min tur att köra. Jonna hade dock inga planer på att sova utan hon höll både sig och sin pappa vaken hela natten! 

När vi kom ner och hade lyckats hitta en parkering var klockan någon gång mellan 07.00-07.30 och alla var sugna på frukost. 
Vi höll oss i bilen tills klockan var strax innan 09.00 då blev vi rastlösa och gjorde oss klara och gick mot Liseberg. Dock öppnades inte parken förrän strax innan 11.00 men det kändes faktiskt som att tiden gick ganska fort där vi satt och väntade. 

Några dagar tidigare så hade prognosen lovat +24 grader och sol med lite moln här och var och det såg ganska lovande ut på förmiddagen… vid 16.00 var det +14 grader och regn… dagen innan hade det varit jättefint! Vi hade tagit med oss för lite kläder, vi blev kalla och blöta och planen av vara kvar ända till stängning klockan 22.00 ändrades. De sista 2 timmarna åkte vi "Kållerado" och "Flum ride" tills vi var i stort sett genomblöta, strax innan 18.00 lämnade vi parken även om det då hade börjat klarna upp och temperaturen visade +18 grader och solen kunde skymtas. Vi var trötta, blöta och hungriga. 

(null)

(null)

(null)

Vi bytte om och åt återstoden av matsäcken innan vi började rulla, stannade på Mc’Donalds några mil utanför och körde Drive-in och fick i oss lite mer att äta. 

Jag körde från Karlstad och nästan till Mora, Meja kräktes och Göran körde en bit innan jag körde de sista ca 30 milen hem. Vi anlände hemma vid 04.10 på morgonkvisten, smög in, lade oss och sov, packa ur bilen fick vänta. 
Eftersom Casper och Emilia sov i vår säng, de passade ju Tyra, så lade vi oss i Lillys och Minnahs våningssäng. 

Jag vaknade vid 09.30, kunde inte somna om pga ont i ryggen så jag smög upp i det tysta huset, öppnade dörren och möttes av strålande sol 🌞. Började packa ur bilen, packa upp matsäck och packning, satte igång en maskin tvätt och  vid 12.00 kom Göran upp. Vi väckte de andra och sen gick vi till svärmor och hämtade hem Minnah och Noah ❤️. Allt hade gått jättebra och Noah hade sovit hela nätterna, ätit bra osv!

Jag hade pratat med mamma i telefonen tidigare och bestämt att jag skulle hämta de barn som var hos henne vid 14.00 tiden. Jonna och Minnah följde med. 
Hos mamma hade det väl också gått bra även om de barn som var där (Theo och Louie) är lite vildare så det hade väl varit lite tjafs och tjivande…
Innan vi åkte hem var Jonna och mamma med barnen i lekparken under tiden som jag handlade lite till middagen. 

Dagarna som följt har vi spenderat mestadels ute i den fantastiskt fina vädret! De flesta har tyckt att det nästan varit för varmt men jag har tyckt att det varit lagom. 
Jag har övat på att ta det lugnt, njuta av nuet och inte stressa med allt som enligt mig måste göras på en gång. Har hunnit ligga i solen och bara njuta lite då och då. 

Vi köpte en mellanstor pool/bassäng innan vi åkte till Göteborg och satte upp den i fredags så de små barnen har badat i den och de större barnen har badat i sjön på kvällen, även jag har tagit mitt första dopp för i år! 

(null)

(null)

(null)

Idag den 5/7 var det Melvins tur att fylla år, 13 år fyllde han. I torsdags när vi var på Liseberg den 1/7 så fyllde Meja 14 år. Vi firade Melvin idag, han valde middag (Enchiladas) och fika, sa till Meja att hon också skulle få välja fika någon dag men hon valde Donken när vi åkte hem från Göteborg och vi fikade massor av glass hos deras farmor igår så det behövdes inte tyckte hon. Det blev i alla fall en himla massa fika till alla idag 🤗. 

(null)

(null)

(null)

Noah somnade för en liten stund sen och de andra små borde sova vid det här laget, Göran har nattat dem. Hilma, Towe och Ninni kom precis hem efter kvällsdoppet och nu har lugnet lagt sig!
I morgon ska det tydligen regna, vi får väl se om prognosen har rätt 🤔. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus