21 Augusti, söndag…

Blev väckt vid 07.00, klev upp närmare 08.00, låg inklämd mellan Minnah och Noah och så Louie bakom Noah. Det var med andra ord både varmt och trångt. 

Fixade med tvätt i badrummet + tvättade av mig och tog på kläder. 

Hämtade jäst i frysen, en till pizzan som vi skulle äta till middag och två till bullarna som jag plötsligt kom på att jag ville baka.  

Lade den djupfrysta jästen i bunken, strödde över strösocker och knäckte i 2 ägg, sen på med grovmalen kardemumma som jag och Jonna krossat i morteln. Sen fick det ligga där så att kören tinade. Under tiden värmde jag långsamt mjölken på spisen. 

Flera barn ville ha havregrynsgröt till frukost så jag kokade 12 portioner, de som inte ville ha gröten fick ta fil och flingor istället.  

Efter frukosten gjorde jag degen och bakade ut bullarna efter att jag röjt efter frukosten. 

När bullarna den skulle jäsa så lade jag mig på en filt ute i solen, 

Jonna, Meja och Hilma hade följde med Emilia till Svenstavik för att posta paket och handla på dollar, jag bad Jonna handla lite mjölk och annat som vi tex behövde till middagen.  

När jag solat lite och gräddat bullarna då fikade vi ute i solen innan jag solade lite mer. Låter som att jag solade halva dagen men det var max 1 timma sammanlagt. 

Strax efter 16.00 kom vi på att vi skulle åka till Handsjöforsen för att bada. Jag tog med schampo och balsam så att jag kunde tvätta håret, Jonna tvättade sitt också. Vi kom dit strax innan 17.00 och åkte därifrån 1 timma senare. Det var lite kallare än sist vi var dör och badade, uppfriskande och jag glömde ju såklart termometern 🙈

(null)

Noah var hos farmor under tiden, onödigt att ta med honom när han ändå inte vill bada utan helst bara ska klättra runt på alla stenar. 

När vi kom hem var klockan närmare 18.30, Meja hjälpte mig med middagen, hon skar all topping till pizzorna och jag röjde på bälgen efger bullbsk och fika. 

Klockan 20.15 satt alla till bords och åt pizza, gjord inte egen deg idag, Jonna fick köpa färdiga "pizza kit" då de var på extrapris, 15kr/er och då fick vi tid över till att åka och bada. 🤗

Barnen åt upp all pizza, Göran fick någon bit men jag ville inte ha pizza och hade ätit en banan tidigare så jag väntade tills efter barnen somnat. 

Göran nattade de små och jag stökade undan i köket efter middagen innan jag gjorde hummus och dipp, Towe skalade morötter och skar stavar av den och gurkan. Jag lade även upp mozzarella och tomater i skålar samt salamichips, det fick bli snacks och middag i ett. 

(null)

Vi kikade på film och när jag för en stund sen hade tänkt att gå och lägga mig vaknade både Minnah och Noah så jag fick vänta en stund med att lägga mig.  Klockan00.57 kunde jag lägga huvudet på kudden och sova. 

Det känns som att denna helg i helhet varit riktigt bra, härlig känsla 🥰




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus