13 December, tisdag…

Luciadagen! 

Hade ställt klockan på 05.00 men klev inte upp förrän 05.30. Körde igång med lite träning, mest rörelse och inte så mycket styrka men höll ändå på i ca 30 min.  

Kokade gröt och dukade frukost. Skolbarnen gick till bussen 07.25 som de brukar och sen fick vi sätta lite mer fart än vanligt med Minnah och Noah som skulle ha luciatåg på förskolan klockan 08.00. De skulle hålla till på det utomhus för föräldrarna redan 08.00, det var då -15 grader ute så de fick ha tomtekläderna utanpå ytterkläderna. Efter luciatåg med sång så bjöds det på lussebullar, pepparkakor och varm saft.

(null)

Vi åkte hem, jag höll Emilia sällskap i köket när hon åt frukost och jag åt lite kvarg och granola, vi pratade vi en del. Jag  virkade ihop dukarna som jag gjort till ljusbollen och sen letade jag fram trälim och en ballong och gjorde den helt klar, innan jag hängde den på tork. 
(null)

När Emilia gått ut till dig så värmde jag på lite te och satte mig för att skriva i min bullet journal. Efter en stund så kände jag mig trött och lade mig för att vila i 15 min innan det var dags att hämta barnen på förskolan. När 15 min hade gått så hörde jag hur Göran åkte iväg för att hämta dem och jag kunde vila vidare. 

Göran hade köpt varsin klubba till Louie, Minnah och Noah när de kom hem, de satt i soffan med sina telefoner först men sen lade de sig bredvid mig, jag försökte fortsätta vila och gled in och ut ur sömnen ända tills klockan var 14.30!!! Brukar så gott som aldrig vila mitt på dagen men jag kan tänka mig att det faktiskt behövdes. 

Jag klädde på mig för att promenera till skolan där jag skulle ha utvecklingssamtal med Towe och Ninni, temperaturen var nu nere på -19 grader. Passade på att lyssna på ljudbok. 

Samtalen gick bra och vi promenerade hem vid 16.30, Theo hade också stannat på skolan och gick med oss. Vi var hemma vid 17.00 och 30 min senare hade de flesta ätit middagen som Göran lagat och Göran skjutsade Towe, Ninni, Theo, Lilly och Louie till skolan för genrep innan luciauppträdande för oss föräldrar. 

18.00 åkte vi andra dit och Jonna kom hem från stan precis innan, hon hade handlat lite på Ica Maxi, bland annat blöjor som tog helt slut igår och det var bara tur att Susanne hade några extra hemma hos sig. 

Uppträdandet hade de inne i matsalen, Theo vågade sig inte på sin solosång som han övar så mycket på, det var ju lite synd men inte hela världen. Alla barnen sjöng väldigt fint ❤️ och Towe var självaste lucia 🙏🏻

(null)

Efteråt var det julmarknad med försäljning av bland annat glögg, pepparkakor, rischoklad, ljuslyktor och päronchutney. Vi handlade en hel del innan vi tackade för oss och åkte hem, de större barnen lekte med de mindre och åkmadrasserna hela tiden, det var en mysig kväll. Det var redan för fullt i bilarna så jag promenerade hem och när jag kommit innanför dörren och klätt av mig så ville Noah att jag skulle natta dem. Noah lyckades somna tidigare under dagen, när  jag var på samtal på skolan, så det dröjde ända tills att klockan var 21.30 innan han somnade. 

De stor hade lagt sig, bara Jonna uppe och Göran såklart. Jag fixade lite i köket, värmde middag och satte mig sen i soffan en stund. Jonna gick och lade sig strax efteråt och Göran startade en film som vi såg innan vi gick och lade oss. 

(null)Ett litet fint blomsterarrangemang som Lilly gjort på skolan och vi köpte på julmarknaden ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus