Hallå! 2022!!!

Vi avslutar 2021 och påbörjar 2022 med Corona/covid-19 i huset…
Casper kände sig tussig i tisdags kväll och på onsdagen vaknade han med feber och huvudvärk, jag rådde honom att boka tid och testa sig så både han och Emilia åkte iväg och fixade det efter frukost 
När vi hade Corona i början av september så klarade sig Caspers och Jonna undan, Jonna för att hon höll sig hemifrån och Casper fick det aldrig trots att han var mitt ibland oss som hade, han var ju hemma från jobbet 4-5 veckor pga karantän. 
Igår morse, någon gång runt 05.30 fick jag meddelande från honom att han fått provsvar och det var positivt. Bara en stund innan hade jag även fått meddelande av Jonna att hon också hade feber och huvudvärk… hon kände sig lite febrig kvällen innan, alltså i torsdags kväll. 
Vi bokade tid för henne direkt, Göran och jag bokade också för säkerhets skull, Göran är och har varit ett bra tag, lite snuvig men jag är helt utan symptom. Läste mig till vad som gäller för oss som haft covid-19 de närmsta 6 månaderna, vi behöver inte vara i karantän eller testa oss så vida vi inte har några symptom, så jag gjorde det bara för att jag vill vara helt säker. 
Vi har inte fått svaren ännu men de lär väl komma tidigt i morgon bitti skulle jag tro. Men som sagt så ska jag vara någorlunda säker då jag var smittad för 4 månader sen och är utan symptom. 
Både Jonna och Casper mår redan bättre, feber och huvudvärk, var värst första dagarna, lite ont i halsen och rösten blir något påverkad. 

Igår firade vi lite lagom, 3-rätters middag och bara tog det lugnt… några klädde upp sig och några inte. 

Förrätt:
(null)
Toast med 2 olika röror, en cyrryräkor och en ishavsröra. 
(Inte så piffigt kanske men gott)

Huvudrätt:
(null)
Helstekt oxfilé, potatisterriner, potatislrocketter, rödvinssås och sallad. 
(Jag tog inga krocketen)

Efterrätt:
(null)
Pannacotta med rårörda hallon, första gången jag gjorde och alla gav den tummen upp! 
(Inte den bästa bilden, höll på att glömma att ens ta en)

Serverade lite ost och kex till de 5 minsta vid 19.00 tiden, sen såg vi Grevinnan och betjänten innan det var dags för dem att sova. 
(null)

Vid 22.00 sov alla små och vi dukade fram ost och kex till oss andra, Casper och Emilia kom in och gjorde oss sällskap också. 
Vi satt i köket och pratade och åt fram tills 12-slaget, plockade undan en stund innan och satte igång årets sista maskin med disk. 

(null)

(null)

De större barnen var uppe till 01.00 ca, jag skulle så stort se på tv med Göran men somnade rätt snabbt lutade mot honom i soffan, det var ju så gosigt ❤️. Gav upp efter några försök att hålla mig vaken och lade mig i sängen vid 01.30. 

Idag blev vi väckta tidigt, redan strax innan 06.00… det var lugnt i en knapp timma och sen var det fullt ös fastän de satt i soffan och såg på film, det diskuterades vilt om allt möjligt, lektes och kivades… ingen lugn och fridfull morgon med andra ord, hoppas på lugnare i morgon! 

Frukost vid 10.30 tiden, vi hade tänkt att gå ut sen men temperaturen sjönk hela tiden och ganska snabbt, vid 11.30 var det -12 grader och alla ville helst vara inne så då fick det bli så. Jag klädde dock på mig och Noah och gick strax efter 12.00 ut på en promenad, Bosh nedbäddad i vagnen för att sova. 

(null)

När vi kom hem igen var det fortfarande lugn och alla gjorde sitt, jag fixade lite mer tvätten och spelade kort med Lilly innan det var dags för Noah att vakna. 
En stund senare fixade jag fram lite fika, Hilma och Lilly hade bakat muffins när jag var ute och så hade vi kvar av kakorna och bullarna som mamma skickade med mig strax innan jul. 

Efter fikat så tände jag lite ljus och gjorde det mysigt, satte mig med en kopp te och skrev lite i min Bullet Journal för 2021… dags att göra den klar och börja med den nya för 2022 🤗. 

Till middag åt vi rester, vid 20.00 gick de små och lade sig, inte Noah då, han lade sig vid 21.00. Några av de större satt i köket och spelade kort, jag var där inne och vi eldade fortfarande ljus, har satt ljus i en stor flaska med Magnum (någon typ av cider) som vi skålade med igår, och ska låta den bli prydd med stearin som rinner längs med. 

De större barnen fick ta fram lite godis och gick åt dina håll med telefon, dator, serie på tv osv. Jag och älsklingen fikade fram lite och satte oss framför tv:n, kikade på det som jag missade igår kväll. 
Caspers och Emilia var hungriga så de kom in och höll oss sällskap, gräddade en fryspizza och dela med sig när de ätit vad de orkade. 

Nu har de större barnen också lagt sig, Älsklingen sover redan men lär vakna till när jag lägger mig, jag skulle ju bara på toaletten inna jag också skulle lägga mig men fastnade här med lite skrivande. 

Sist men inte minst så önskar jag nu alla ett riktigt Gott Nytt År 2022! 🥰



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus