25 September, söndag…

Blev väckt av Noah strax innan 06.00, vi låg kvar i sängen men ingen av oss somnade om, men det var ju i alla fall mysigt. 

Så småningom hjälpte jag dem att starta en film på tv:n, både Theo och Louie hade då också vaknat. 

Jag gick tillbaks till sängen och lade mig en stund, skrev lite och så småningom kom Göran och lade sig också. Göran somnar ganska ofta på soffan och väljer ibland att sova där pga att det blir för varmt i sovrummet. Vi låg och kramades och pratade en stund innan  Göran klev upp och gick till köket och gjorde en macka. Jag gjorde honom sällskap med en skål kvarg med banan och granola,  Noah kom strax efter och ville också ha kvarg, han fick faktiskt i sig en ganska rejäl frukost för ovanlighetens skull. 

Jag gjorde varm choklad till frukost åt barnen, de åt innan Casper och Emilia. Louie var inte på sitt bästa humör och bråkade tyvärr hela frukosten… 

Efter frukost skulle Ninni baka så jag och Göran höll henne sällskap och satt kvar och spela spel, tog fram yatzy och fick sällskap av Meja och Melvin. Jonna passade på att ta en dusch och efter henne gjorde Towe det samma, bra att sprida ut det under hela dagen så att varmvattnet räcker till alla. Vi har, säkert precis som många andra, duschdag på söndagar. 

Vi gick så småningom över till att spela kort, vi spelade Canasta med Mejs och Hilma, Jonna hjälpte Hilma då det var första gpngen hon spelade. Mitt i kortspelet så sålde Jonna sin bil till en kille från Grekland! Han hade med sig en man med utländskt påbrå som tydligen är kompis till en kollegas sambo och han kände också killarna som äger bilfirman "Auto care" som ligger precis bredvid salongen. De killarna har vi gjort bilaffärer med förut och jag brukar låna en parkering av dem de dagar som jag tar bilen till jobbet. Han vi pratade med kom ihåg oss båda. 

Det blev som sagt affär och Jonna fick 18.000kr för bilen, då tjänade hon 4000kr det eftersom hon själv köpte den för 14.000kr. 

Vi fortsatte spela kort tills klockan var ca 16.00, då började jag med middagen, stuvade makaroner och falukorv. 

Efter middagen så duschade resten av barnen, Lilly duschade precis innan vi åt, jsg hjälpte henne att tvätta håret. Hon har så otroligt tjockt hår som vi tvättar varannan eller var 3:e vecks ordentligt, mer behövs inte för det blir aldrig riktigt smutsigt. Ibland väljer hon att bara skölja med vatten och ta i lite balsam när hon duschar. 

När alla var duschade så borstades det tänder och de små gick och lade sig. Jonna nattade även denna kväll och jag började att laga linssoppa/gryta för att ha till lunch kommande vecka. Under tiden som den puttrade så gjorde jag rörelseövningar + lite styrka i 30 minuter. Tänkte sen ta med Göran på en promenad men han tyckte att Jonna kunde följa, vi tog med Tyra också och innan vi gick hela vägen hem så tog jag ett dopp i sjön! Det var nog någon stans mellan 7-9 grader i vattnet enligt min termometer men jag litar inte helt på den. 

(null)

Väl hemma igen så hade de större barnen precis ätit kvällsfika och var påväg i säng, klockan var då ca 21.00, det är en bra tid för dem att lägga sig på när det är skola följande dag. 

När de lagt sig så kikade jag, Göran och Jonna på idol, åt några chips och några rutor choklad som var kvar sen kvällen innan. 

När vi lade oss var klockan 23.21




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus