Filbröd...
Här följer recept på filbrödet jag brukar göra främst till jul. Fick en förfrågan om receptet!!
1 liter filmjölk
3-4 dl sirap (mörk eller ljus spelar ingen roll)
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kg rågsikt
Rör ihop alla ingredienser men blanda först bikarbonat och bakpulvret med mjölet. Blanda väl!!
Häll smeten i en smord långpanna, placera den i förvärmd ugn, längst ner i 175 grader i (knappt) 1 timma.
Dela sedan i 4 bitar, så har du 4 fina bröd ;0)
Brödet är extra gott med vitlöksost på tycker jag!!!
1 liter filmjölk
3-4 dl sirap (mörk eller ljus spelar ingen roll)
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kg rågsikt
Rör ihop alla ingredienser men blanda först bikarbonat och bakpulvret med mjölet. Blanda väl!!
Häll smeten i en smord långpanna, placera den i förvärmd ugn, längst ner i 175 grader i (knappt) 1 timma.
Dela sedan i 4 bitar, så har du 4 fina bröd ;0)
Brödet är extra gott med vitlöksost på tycker jag!!!
Kommentarer
Postat av: Elin, ensam mamma till Elias ♥
Tack :) Jaa det har han, har han fått efter far sin :)
Postat av: Monika Weisten
Tack =)
Postat av: Linn
Detta bröd är så smarrigt. Fast jag brukar göra det med mjöl, rågsikt och graham! Har faktiskt en plåt i ugnen nu, gjorde en i går också så vi har till jul =)
Ha det bra, kram.
Postat av: Kimsan
Ja det där med mjölsorterna i recepten kan man ju variera till tusen och det är ju jätte bra! har ett annat filbröd med massor av grövre mjölsorter i också, bland annat, vetekross, rågkross, grahamsmjöl, havregryn och rågmjöl!!! Blir ju ett helt annat bröd ju!
Trackback