Bilstolar och säkerhet!?

Jag brukar inte vara så jätte petig när det gäller detta, eller jo på sätt och vis... Jag vill gärna att barnen ska sitta bakåtvända så länge som möjligt men vi har nog vändt alla våra barn framåt före 4 års ålder. Mest av praktiska skäl och när det blivit för trångt både i bilen och för barnens ben, mamman och pappan har lite olika syn på det hela så då har vi gått halva vägen var. Nog om detta, vad jag ville skriva om är att jag kan bli så fruktansvärt irriterad på när jag ser föräldrar som inte spänner fast sina barn ordentligt i bilstolarna eller om själva stolen sitter löst och på trekvart... Idag såg jag en bebis som mamman satte i babyskyddet, bältena var skruvade och satt långt ut på axlarna och var inte tillräckligt åtdragna... Vad är det då för mening att ens spänna fast dem??? Kanske inget att bry sig om, man prioriterar olika och vissa tycker säkert att vi också gör fel när vi vänder barnen framåt vid 3 års ålder men jag ser i alla fall till att både barnen och stolarna sitter fast ordentligt!


Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Håller med totalt! Vi är med väldgt noga med det.

Svar: Bra :)
Kimsan

2012-08-10 @ 17:00:49
URL: http://madelein.se/
Postat av: Ulrica

Det är lag på att barnen måste sitta bakåtvända tills dom är fyra år! Kan bli dryga böter och skador på barnen vid en krock som ej bör utmana!

Svar: Jag vet inte riktigt vart du läst att det är lag på det? Det enda jag fick fram som det var "lag" på var att barn under 3 år absolut inte får sitta utan bilstol alls förutom korta resor i taxi...Men visst jag vill ha även Hilma (3år) i bakåtvänd stol och vi klurar på hur vi ska kunna få till det, om vi räknar med henne så har vi u 3 st som ska sitta bakåtvänd och det är lite trångt och bökigt i vår bil... men det löser sig nog :)
Kimsan

2012-10-12 @ 21:35:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus