vad snurrar i min skalle???

borde verkligen ligga i sängen och sova nu!!! men här sitter jag i stället och ugglar, grubblar och funderar över en massa saker... känner mig både glad och ledsen... Ninni och Göran sover på soffan, tv:n är avstängd så det är rätt så tyst...

tänker på hur orättvist livet är, unga människor som slits från livet, olyckor som inträffar... även äldre människor som av sjukdom måste lämna oss även fastän de hade rätt många år kvar att leva...

tänker ofta på hur livet skulle se ut om det hände mig eller Göran någonting... hur skulle vi ta oss vidare, hur skulle barnen ta det!? hemska tankar men det kan vara bra att tänka dem ändå ibland på något vis... speciellt när Göran ibland brukar säga att han inte tror att han kommer leva tills han blir äldre än 35... det är bara 5 år dit och jag hoppas av hela mitt hjärta att han har fel!

tänker mycket på framtiden över huvud taget, vad gör vi om 2 år??? är vi kvar här, ser livet ut ungefär som nu eller har vår resa fortsatt i någon ny riktning?
Jag brukar vara bra på att sätta upp mål och delmål, tycker om att planera och  tänka u saker och ting... men nu, nu vet jag knappt någon ting... allt står som stilla på samma gång som tiden går så fort.

känner mig lite depp för lite av varje men är ändå så himla glad över det jag har och det jag åstadkommit i livet, jag har 7 underbara friska barn med en underbar man, vi är absolut inte rika på pengar men på kärlek! så väldigt dumt att pengar ändå ska vara ett måste för att man ska kunna leva... det sägs att pengar inte gör en lyckligare men jag vill påstå att det man kan göra om man hade lite mer pengar skulle kunna skapa lycka till viss del!

vad kommer det att bli av oss? vad gör vi alla om 10 år? Casper kommer då att vara knappa 21 år, han var ju nyss en bebis!!! Hur stor kommer vår familj att vara då? vart bor vi? hur lever vi osv... ingenting av detta vill jag egentligen veta, tids nog får jag reda på det men man funderar ju ändå.

hur kommer det att kännas att se sina föräldrar sakta åldras och till slut lämna livet på jorden? hur kommer de vara som gamla? hur blir man själv som gammal?

huva, jag har så många tankar och funderingar, jag tänker konstant hela tiden, planerar i tanken för minsta lilla grej som ska göras, försöker ligga lite före hela tiden och det är ju bra.
mindre bra är det när man tänker så mycket att man inte ens kan koncentrera sig på det man egentligen håller på med... att man ibland upptäcker att under förspelet till sex ligger och tänker på vilken tid man har hos tandläkaren nästa vecka!!! hur mycket man än försöker att koncentrera sig och slå bort tankar så kommer du skuttande i alla fall... just detta scenario händer inte så ofta men bara som exempel!

jag är i en period nu då jag skulle kunna börja gråta nästan när som helst, känner mig både depp och glad... kanske beror det på alla hormoner i kroppen!?
samtidigt som jag tänker varje dag att jag borde äta lite nyttigare så har jag ett enormt sötsug, vet att det finns godis i skåpet men det är ju till barnen, godiset som de skulle få i helgen men som nu får bli till denna helg som kommer.
när jag sitter/står/går med detta sötsug så vet jag att det egentligen inte är godis jag vill ha... tror bara att jag vill det, för jag vet undermedvetet att godis stillar ett sug, men det är inte ett sug efter godis jag har... tycker för det mesta att det är på tok för sött när jag väl smakar en bit... choklad och lakrits lockar mer men även det är för sött...

egentligen är det nog efter total lycka som jag känner... men det finns nog ingen som någonsin har känt den känslan, känslan av total lycka... finns den???
nu låter det ju som att jag är totalt olycklig... men det är jag absolut inte... känner väl mer att jag vill att något ska hända, vill ha en förändring av något slag, men vad???

kanske är det mer ork jag söker? känner att det finns massor med saker som jag skulle ha gjort, massor med små saker som i sig inte tar så mycket tid men som man skjuter upp och glömmer bort hela tiden... den mitten av graviditeten med Ninni så har jag inte haft samma ork och energi som jag brukar... jag har varvat ner en hel del, släppt mitt kontrollbehov rätt mycket och släppt in Göran mer i alltihopa, vilket i sin tur är jätte bra!
jag kände mig helt lugn när jag var på bb med Ninni och han var kvar här hemma själv med alla barnen, jag visste att han klarar det, jag behövde inte alls oroa mig som jag t.ex. gjorde när jag bar på bb med Meja...

jag har nog blivit lite slö och lat, känner att energin ligger där inne och gror, väntar bara på att rätt tillfälle ska komma för att släppa den lös!
känner att jag har hur mycket energi som helst för att städa och baka egentligen... men att städa känns inte skoj när vissa delar av inredningen saknas... typ ett hallgolv, eller ja mattan på det då... baka kan jag väl göran men skulle behöva en frys till att stoppa alla limpor och bröd i. baka en kaka då, eller lite muffins... ja det kan jag ju men man kan ju inte äta sånt hela veckorna... är ju inte så bra att vänja barnen vid att det alltid finns sötsaker tillgängligt hemma heller.... räcker med att de får mariekex och digestivekex lite då och då, frukt äter de mer än gärna också!

nä kanske det är våren jag väntar på? det fina härliga vädret, friheten för barnen att bara kunna öppna dörren och gå ut och leka i det härliga vår/sommar vädret!!! men just då kommer jag att tänka på veden som ska göras också... veden som vi inte ens fått hem ännu... vet att det går fort när man väl satt igång och älskar känslan av att vara klar och känna sig duktig över det man gjort! skulle dock gärna ha någon här som går på marktjänst under tiden, så man slipper alla avbrott för blöjbyten, matlagning, torkning av rumpor, snoriga näsor osv... när man är mitt uppe i  vedkapningen, då skulle det gå ännu lättare och fortare!
helst av allt skulle jag vilja beställa 30m3 färdig ved som bara är att stapla upp i vedboden... men vem har råd med det!? inte vi i alla fall...

en annan tanke som kom upp är att jag brukar vara ganska noga med stor bokstav i början på meningar och så... men nu har jag  medvetet struntat i det och måste så göra hela inlägget!
har mina små fix idéer om att saker ska göras på speciella vis, i en speciell ordning och har man börjat på ett vis så ska det fortsätta så tills man är klar... eller ja typ så i alla fal...

nu har snart ännu en timma gått, Ninni har vaknat och stånkar från soffan... ny blöja och sen lite tutte för att fortsätta sova. är nog bara bra att hon vaknar så att jag kan ta mig härifrån och in till sängen där jag borde ligga vid det här laget!

men nu har jag i alla fall delat med mig av några av mina snurriga tankar som jag har mest hela dagarna... orkar inte gå igenom och kolla efter stavfel och annat nu, det bjuder jag på :)

natti natt alla där ute
puss puss♥


Kommentarer
Postat av: Monika Weisten

Dom funderingar om livet som du har, har jag också. Allra helst på sista tiden sen Trond blev sjuk. Hur ser vår framtid ut? Trond tænker mycket, och jag med. Kommer vi att få uppleva barnens studenter, bröllop, barnbarn tillsammans. Hur ser sommaren ut nästa år för oss? Man har inget svar på något.



Kram Monika

2012-05-04 @ 08:35:52
Postat av: Milla

En stor kram till dig Kim. Grubblar mkt just nu liksom dig. Tror man hamnar i dessa grubblerier emellanåt av en anledning.



Ha en fin helg

Kram Milla

2012-05-04 @ 14:46:23
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: Stina

Älskade vän! allt kommer att årdna sig, vi är rättså lika.. jag funderar oxå så hjärnan ibland kokar över.. men har fått lite hjälp att reda ut tankarna så det är lättare att fokusera på det som är vesentligt just nu.. jag tänker ofta på dig att jag ska åk ner nån sväng och hälsa på lite men det dyker alltid upp nått nytt.. massor med kramar till dig!!

2012-05-04 @ 21:02:22
Postat av: Kimsan

Tack!



Jo Stina vi är ju fiskar båda två och vi har väl en tendens att grubbla och fundera alldeles för mycket! Göran brukar hjälpa mig att reda ut mina tankar när det blir på tok för mycket... han har lättare för att släppa saker och fokusera på det som är viktigare...

Jag tänker ofta på dig också och säger till Göran att jag borde åka och hälsa på... men som du säger,det kommer alltid annat emellan...

Allt löser sig säkert på ett eller annat sätt... skickar minst lika många kramar tillbaka till dig bästa och finaste Stina!!! <3

2012-05-04 @ 23:44:50
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus