Gryta med köttfärs kål och morötter.

Lägger ut "receptet" på grytan också, mest för att jag inte kan svara på kommentarer från mobilen :).

När jag gjorde den så hade jag (ca);
1 kg köttfärs
1 kg morötter
1/2 vitkålshuvud
1,5 litet vatten
2 Köttbuljong (tärning)
1 grönsaksbuljong (tärning)

Bryn färsen och krydda med salt och peppar (svartpeppar hade jag), gör den gärna i en järngryta, då blir det godast!
Skala och skär morötter i stora bitar och hacka kålen grovt.
Tillsätt vatten så att det täcker men mät hur mycket vatten som går i så du vet hur många buljongtärningar du ska ha i :).
Jag tillsatte först 2 tärningar köttbuljong och lät det koka tills morötterna var klara, smakade av och tillsatte sen en tärning grönsaksbuljong. Det dör med buljongen är lite olika beroende på märke samt hur mycket man saltar med vanligt salt... Jag brukar inte salta så mycket.
När morötterna var klara så stängde jag av plattan och lät grytan stå en stund, typ 30 minuter men den får att äta direkt också. Godast är den ju att äta dagen efter ;) när alla smaker satt sig ordentligt!
Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus